lördag, maj 02, 2009

1:a Maj

Ja det var dagen igår,tiden går fort när man har roligt. Skönt med en liten helg med någon dag extra, aldrig fel. Å bra väder har vi haft o har fortfarande, gott.
Annars har helgen varit lugn , o kommer att fortsätta så, ska bort till några bekanta ikväll o grilla lite gott. På fm igår var vi ute en sväng o garaget, lite finslip på det sista nu, åker ju om ca 1,5 vecka. Kvällen var vi ute på öa, Häradsö, hos vänner Mattias o Sandra. Grillade även där lite gott o hade det allmänt trevligt, vi hade en god ananaspaj o vaniljglass med oss som vi satt o mumsa på, gott i gott gott...För er som blir lite sugna, här nedan kommer receptet på den.

DEG!
150g smält smör eller margarin
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Blanda samma detta o tryck ut lätt i en pajform.

FYLLNING!
1 ägg
2 dl creme fraiche (ej lätt)
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
500 g avrunnen ananas

Blanda samman alla ingredienserna o häll sedan fyllningen i pajformen.
Grädda i 175 grader i mitten av ugnen i 40 min.

Serveras med glass eller grädde

Smaklig Måltid!

Var oxå ute o gick en liten promenad med vovvsarna, o då fick vi se två stackars små kalvar ute o springa alldeles ensamna, utan mamma Rosa ;) Fick tag i ägarna så det fick komma hem o valla in dom , hihi...Klart de ville vara ute i det härliga vädret som var, inte stå inne i en ladugård,hehe. Hoppas vi inte förstörde nåt som var trevligt gumman =(

Idag har vi också varit ute i garaget, första provstarten med lilla bilen sen sista racet förra året. Den brukar tjura lite när det stått ett tag, o ja då kallar min sambo det för en hon...hmm..jag lyckas aldrig förstå vad han menar med det. Vi med kvinnligt kön brukar väl aldrig tjura???
Men denna gången lyckades det bra, inte så många försök innan "hon" tände till, hehe... Lätt bra, inget som skröllade o dylikt, så ja. Startklar inför premiären i tjeckien helgen den 15-17 maj!!!

Imorgon ska vi hem till Huluboda o lämna tillbaka hunden som vi varit hundvaker åt sen förra onsdagen, kommer kännas lite tomt i början , ingen som tassar runt på kvällarna när man har krypit ner under täcket.

Ha en fortsatt trevlig helg allihopa...

1 kommentar:

  1. Låter som ni har en härlig helg, kan ju inte bli annat när det är sådant här väder. De busiga kalvarna kom till rätta igår, vilken tur att du hörde av dig. Dom är lite busiga. Idag har dom åkt på sommar bet och kommer vara stora när dom kommer tillbaka.

    Kram

    SvaraRadera