tisdag, juni 01, 2010

Hemma nu...

Då var vi hemma från denna tysklandsresan. Härligt!!Som jag har sagt innan, BORTA BRA MEN HEMMA BÄST!!!
Helgen var helt underbar, frånsett söndagen, blåsigt o ibland rena hösten. Tors-Lör däremot var fint, passade på att lägga lite färg på ansiktet då , det var ungefär det man hann göra, men det är ju det som folk ser först, hihi..
Resan hem var lång, de körde inte förrens 17.15 på söndagen. Vi hade ju några mil till färjan sen,. Var framme i Rostock ca 04.30, lägga sig att sova ca 2 timmar, sen var det upp för att checka in till färjan som gick 8.00. Det blev frukost på båten sen var det bara till att sova...zzzzzzz

Nedan här följer en sammanfattning av helgen:

Magnus Jonasson från Värnamo kan sammanfatta sin andra tävlingshelg i European Superkart Series med lite jobbig början, tyngre fortsättning och hårt kämpande för så många poäng i serien som möjligt.
Magnus kvalade in som elva på startgridden efter dom två obligatoriska kvalen. Första heatet flöt på för Magnus och han hade häng på att klättra uppåt bland de andra förarna, då det hände som inte få hända.
Kedjan går av och racet är över med tre varv kvar att köra. En halvtimme innan starten till det andra racet öppnar sig himlen och Nurburgring visar sig från sin absolut sämsta sida. Sämsta tänkbara väder för att köra ett race i.
Starten går i det andra racet och Magnus som återigen startade från den 11:e startrutan klättra på första varvet tre placeringar. I tredje svängen på det fjärde varvet förivrade sig Magnus som började få kontakt med förarna som slogs om 6 plats. En piruett blev det, men klarade av att hålla motorn igång och efter en stund komma iväg igen. När Magnus sen kommer till NGK chikanen så blir det en piruett till med körning på gräset som följd.
- Efter dom två snurrningarna på samma varv så va ju racet i praktiken över för min del. Fortsatte kämpa för att åtminstone ta målflagg men lyckades lite bättre än så och slutade som åtta, säger Magnus.
Blöt bana verka vara något som Magnus tycks trivas bra med. Det visar åtminstone varvtiderna som hade placerat Magnus som 6:a och att han lyckades jaga ikapp några placeringar efter sina snurrningar.
Nu väntar nästa tävling mitt i Juli månad på ytterligare en tysk bana. Oschersleben 10 mil väster om Berlin är det som står som värd för European Superkart Series.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar