tisdag, maj 04, 2010

Hemkomna =)

Eller klart det var skönt att komma iväg en liten trip oxå..Men vad är det man brukar säga, borta bra med hemma bäst ;)
Resan gick bra , båten var i tid oxå så inga förseningar varken dit eller hemåt.

Sammanfattning av helgen:
Nu är första tävlingshelgen 2010 över för superkart föraren Magnus Jonasson. Tävligen gick på formula 1 banan Nurburgring i södra Tyskland.
Helgen har varit strulig hela vägen för Magnus. Nya säkerhetsregler som kom inför säsongen har gjort att kylsystemet var tvunget att byggas om. Följden blev att luftströmmarna inte styrdes in som tidigare på kylaren.
- Vi löste problemet inför kval 2 och trodde det var ur världen, säger Magnus.
Efter att båda kvalen var körda så slutade Magnus på en 11:e startruta.
Första racet kördes i regn till och från. Vädret tycktes passa Magnus utmärkt som slutade på en 6:e plats efter att den svartrutiga flaggan hade viftats.
-Under race 2 som kördes på torr asfalt och solsken blev Magnus trängd i starten efter att bilen framför hade problem med sin motor. Hamnade lite efter när lamporna släcktes och kom sen aldrig riktigt i kapp klungan. Kylproblemet kom åter tillbaka i det andra racet och motorn tappade kraften som gjorde att det inte gick att åka riktigt fullt så fort som det är möjligt. Klättrade ändå ett antal platser uppåt och slutade på en 7:e plats.
- Vi får vara nöjda med helgens resultat och sikta framåt mot nästa tävling som går på Assen i Holland om en månad, säger teamchefen Lizette Berntsson.
Nu ska teamet försöka få ihop ett nytt chassi som Magnus vill testa. Det är något lite längre och borde ge bättre väghållning. Förhoppninsvis så kommer även varvtiderna att bli bättre för Magnus.


1 kommentar:

  1. Så fina bilder du tagit. Hälsa Magnus att det var suveränt att ta sig till slutlig 7:e plats efter allt strul.
    Vilekn snygging han är din kära Magnus.
    Ninni

    SvaraRadera