söndag, april 07, 2013

Skogspromenad och Inskolning...


Något som har blivit väldigt populärt för Herman är att vara i skogen, men visst är det underbart, framförallt nu när solen har tittat fram på dagarna. Aktiviteten är att hålla koll på Erna när hon leker med sin boll och att plocka kottar. Det finns inget bättre, vagnen står lika bra hemma nu!
 
En vecka har redan gått på förskolan och inskolning. Visst tänkte man på det innan det var dags om en massa frågor, undra hur det ska gå m.m. Ja ni som har varit i sitsen själva vet ju.
Men det har fungerat super från första dagen, varför ska mamma och pappa vara med?? Hinner knappt och få av honom ytterkläderna innan han springer in och ska leka. Avdelningen har ju blandade åldrar från 1-5 och självklart är det bland det stora barnen han ska vara, han är goer våran gosse.
 
Vi hade en tredagarsinskolning, som det kallas, 3 hela dagar och som förälder är man med hela dagen och "tar hand" om sitt barn. Själv har jag aldrig gjort detta moment med något barn men som förälder så tycker jag faktiskt det är positivt. Man får en helt annan inblick på vad förskolan gör på dagarna, annars är det ju en timme dit och en timme dit, blir ju ganska hattigt om jag får säga.

 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar